Vakantie Zeeuws-Vlaanderen, genieten voor iedereen

Een particulier vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen huren?
Huur voor je vakantie Zeeland, een particulier vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen voor 2, 4, 6 of 8 personen. Of boek een bungalow op een last minute bungalowpark Zeeuws-Vlaanderen. Er zijn voor een vakantie Zeeuws-Vlaanderen met een grote groep ook grote vakantiehuizen te huur. Ook leuk in het kader van een familieweekend Zeeland.

heerlijke huisjes zeeuws vlaanderen banner


Waarom een vakantie Zeeuws-Vlaanderen boeken?

Op de grens van Nederland met België vinden we een bijzonder fraaie regio terug die luistert naar de naam ‘Zeeuws-Vlaanderen’. Dit is de enige van alle Nederlandse provincies die aan drie zijden wordt omsloten door water. Bovendien is het ook het meest noordelijk gelegen stuk van het historische Graafschap Vlaanderen. Elk jaar opnieuw brengen heel wat mensen een bezoek aan deze geweldige uitnodigende omgeving en leuke kustplaatsen zoals Cadzand-Bad, Breskens en Groede. Een vakantie Zeeuws-Vlaanderen, uniek en ontspannend.

roompot zeeuws-vlaanderen banner

zonsondergang zeeuws vlaanderen

Vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen huren?

Wij hebben een groot aanbod particuliere vakantiehuizen in Zeeuws-Vlaanderen. Ook een vakantie met hond in Zeeuws-Vlaanderen is gegarandeerd een succes. Je kunt bij ons een 2, 4, 6 of 8 persoons vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen met sauna, jacuzzi en zwembad huren maar er zijn ook mogelijkheden voor grote groepen. En de liefhebbers van wellness komen ook aan bod. Huur een 4, 6, 8 of 10 persoons vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen particulier met zwembad, sauna en jacuzzi. Voor diegenen die een familieweekend Zeeuws-Vlaanderen willen boeken. Er zijn grote vakantiehuizen aan de kust te huur.


Beach Resort Nieuwvliet-Bad

Een luxe vakantiehuis met privé sauna in Zeeuws-Vlaanderen boeken? Dat kan bij Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Dit is een fantastisch mooi gelegen vakantiepark met zwembad. Een luxe vakantiepark aan de Zeeuwse kust welke een aanrader is voor een vakantie met kinderen maar ook een vakantie Nieuwsvliet-Bad met de hond. Er zijn naast goedkope vakantiehuizen Zeeland ook luxe villa’s te huur. Boek voor een luxe vakantie Zeeuws-Vlaanderen bijvoorbeeld een 4, 6 of 8 persoons villa met privé sauna op dit gezellige vakantiepark Zeeland aan zee.


Vakantie Zeeuws-Vlaanderen, strandvakantie of cultuur?

Of je nu een weekend, midweek of lange vakantie Zeeuws-Vlaanderen boekt, je kunt in deze bijzondere regio alle kanten op. Zeeuws-Vlaanderen beschikt dan ook over heel wat interessante troeven. Zo kan je in Cadzand-Bad, Breskens en Oostburg heerlijk shoppen een drankje en hapje doen. Je kunt er bijvoorbeeld niet alleen heerlijk winkelen, er zijn ook prachtige wandelingen te maken. Bij mooi weer kan je zelfs genieten van een geweldige strandvakantie. Overweeg jij ook het boeken van een fijne vakantie naar het uitnodigende Zeeuws-Vlaanderen? Lees dan de vakantietips Zeeuws-Vlaanderen en let vooral op de mogelijkheden in Breskens en Cadzand-Bad. Laat de voorpret dan op deze pagina alvast beginnen!

wandelen in de duinen met hond

Waarom een vakantie Zeeuws-Vlaanderen leuk is voor jong en oud.

Een bijzonder veelzijdige omgeving om in te vertoeven
Zeeuws-Vlaanderen heeft op toeristisch vlak ongelooflijk veel moois voor haar bezoekers en reizigers in petto. Een vakantie Zeeuws-Vlaanderen beleven is méér dan genieten van stranden, terrasjes en uitgaan. Verspreid over deze regio zijn een groot aantal bijzondere objecten en tientallen galeries en prachtige monumenten terug te vinden. Tijdens een rondrit maak je hier bovendien kennis met menig aantal schilderachtige dorpjes en uitnodigende steden. Het is met name de bijzondere sfeer en authenticiteit welke deze regio zo interessant maakt.

Vakantie Zeeuws-Vlaanderen met hond

Zeeuws-Vlaanderen is de perfecte regio voor een strandvakantie of wandelvakantie maar tegelijkertijd kan je er ook een geweldige tijd met je hond beleven. Op diverse stranden zijn honden toegestaan terwijl er vrijstaande vakantiewoningen en bungalows Zeeuws-Vlaanderen te huur zijn waar honden zijn toegestaan. Je kunt een vakantiehuis met hond Zeeuws-Vlaanderen ook doorbrengen in een huis met omheinde tuin. Vind hier een vakantiehuis met hond Zeeuws-Vlaanderen. In onze hondvriendelijke accommodaties zijn tot 4 honden welkom.


Molens in Zeeuws-Vlaanderen

Verschillende molens die hier zijn terug te vinden worden bovendien tot op de dag van vandaag liefdevol in stand gehouden. Op gezette tijden zijn ze zelfs nog altijd in gebruik. Tijdens een bezoek aan één van de molens is het mogelijk om te achterhalen op welke manier er van graan meel wordt gemaakt. Op bepaalde plaatsen komt de geur van vers gebakken brood je tegemoet en heb je zelfs de mogelijkheid om ze te kopen. Wat is er leuker dan op het terras van je vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen, te genieten van een vers gebakken broodje en bakje koffie?

Bezoek tijdens je vakantie Zeeuws-Vlaanderen kerken

Zeeuws-Vlaanderen staat ook bekend als een regio die een mooie diversiteit aan kerken biedt. In Hulst kan je bijvoorbeeld de bekende Willibrorduskerk terugvinden. Deze kerk werd in het jaar 2009 nog verkozen tot mooiste kerk van heel Nederland. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog andere kerken zoals bijvoorbeeld deze in Aardenburg. Deze kerk is de Sint-Baafskerk, de enige kerk in Nederland die is gebouwd in Scheldegotiek. Je treft hier ongelofelijk fraai houtsnijwerk aan en een basiliek met een markante toren die je kan beklimmen.


Kapelletjes met Mariabeeldjes

Tip! Ontdek de vele kleine kapelletjes van Zeeuws-Vlaanderen!
Tijdens een rondrit langs polderwegen, bij kruispunten en bovendien ook op de meest onverwachte plaatsen kan je kleine kapelletjes terugvinden die zijn gebouwd voor de maagd Maria. De zogenaamde Kapelletjesroute die je kan afleggen voert je mee langs deze bouwwerkjes die verspreid over Zeeuws-Vlaanderen zijn terug te vinden.

strandwandeling

Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen

Een wandelvakantie Zeeuws-Vlaanderen boeken? Ontdek Zeeuws-Vlaanderen tijdens één van de vele wandelingen de leuke dorpjes, kerken en prachtige molens. Er zijn ook bossen in Zeeuws-Vlaanderen waar je heerlijk kunt wandelen. Zie de informatie van Staatsbosbeheer. Zeeuws-Vlaanderen is een uitmuntende regio die over een ongelofelijk aanbod aan mogelijkheden beschikt voor fervente wandelaars. Wandelingen maak je hier dan ook niet alleen langs oude polders, maar ook over prachtige stranden en doorheen uitnodigende dorpen en historische steden. Zeeuws-Vlaanderen leent zich dan ook uitstekend om gewoon te voet te ontdekken. Ook als je een wandelweekend Zeeuwse kust wilt boeken, zit je hier goed.

Wandelen tussen Cadzand-Bad en Retranchement

Een populaire wandeling is bijvoorbeeld deze tussen Cadzand-Bad en het zogenaamde Retranchement. Onderweg passeer je op deze manier uiteraard het bekendste natuurgebied van Nederland (en België), namelijk Het Zwin. Als je een natuurliefhebber of vogelaar bent, is het een goed idee om een vakantiehuis nabij Cadzand-bad te huren. Je bent dan zo bij dit unieke natuurgebied met zijn prachtige flora en fauna.


Wandelen bij Nieuwvliet

Nog een andere interessante wandeling is deze bij Nieuwvliet. Hier wandel je zowel over verharde als onverharde dijken terwijl je geniet van het uitzicht over de landerijen. Interessant om weten is ook dat de officiële toeristische dienst van Zeeuws-Vlaanderen een wandelkaart genaamd ‘Grenzeloos Wandelen’ in het leven heeft geroepen. Met behulp van deze wandelkaart is het mogelijk om zelf je eigen wandelroute uit te stippelen. Hoe dan ook, voor wandelaars mag het duidelijk zijn dat deze regio een absoluut paradijs is om te ontdekken!

Cadzand-Bad, Aardenburg en Oostburg

Zwemmen in Zeeuws-Vlaanderen, het hele jaar door
Mensen die er van houden om te zwemmen zullen kunnen vaststellen dat ze in Zeeuws-Vlaanderen ook beslist aan het juiste adres zijn. Je kan hier dan ook op verschillende plaatsen heerlijk plonsen in het water. Natuurlijk zijn er de kuststeden waaronder Cadzand-Bad die beschikken over uitnodigende stranden en een plons in de zee mogelijk maken. Dat is echter niet alles.

Campings en Vakantieparken Zeeuws-Vlaanderen

Daarnaast zijn er verspreid over deze regio ook menig aantal campings en vakantieparken terug te vinden die over hun eigen zwembaden beschikken. Deze campings en vakantieparken zijn ideaal voor een gezinsvakantie met kinderen of een weekend met de hond in Zeeuws-Vlaanderen. Openbare zwembaden kan je onder meer terugvinden in de steden Aardenburg en Oostburg. Hier kunnen waterratten van alle leeftijden zich optimaal uitleven! Voor grote groepen zijn er groepsaccommodaties te huur. Vind hier een groepsaccommodatie Zeeuws-Vlaanderen.


Tijdens je vakantie Zeeuws-Vlaanderen een museum bezoeken

Ontdek het ruime aanbod met interessante musea
Liefhebbers van musea zullen zich eveneens met absolute zekerheid kunnen vermaken in deze geweldig interessante regio. Voor musea geldt eigenlijk dat ze er in veel gevallen in slagen om de geschiedenis (terug) tot leven te brengen. Elk museum vertelt dan ook zowat zijn eigen verhaal. Verspreid over Zeeuws-Vlaanderen zijn heel wat zichtbare sporen van het verleden terug te vinden. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het zogenaamde Visserijmuseum in Breskens. Tijdens een bezoek aan dit museum kom je alles te weten over de Bressiaanse vissers. Er wordt in dit museum niet alleen aandacht besteed aan hun geloof, maar ook aan de schepen en de opsporingsapparatuur waar gebruik van werd gemaakt, etc.


Archeologisch museum Aardenburg

Een andere absolute aanrader is het Archeologisch Museum dat je in Aardenburg aantreft. Tijdens een bezoek aan dit museum krijg je een goed beeld van hetgeen er zich door de jaren heen in deze fijne stad en haar omgeving heeft afgespeeld. Andere aanraders om te ontdekken zijn het Bizarium en Het Bolwerk. Voor het Bizarium geldt dat ze over een fantastische collectie beschikt boordevol met de meest briljante uitvindingen. Het Bolwerk bevindt zich op haar beurt in IJzendijke en laat je ontdekken hoe de bewoners er in slaagden om zich te verdedigen tegen vijandige aanvallen. Hoe dan ook, hou jij er van om tijdens je vakantie één of meerdere musea te bezoeken? Dan valt er in deze regio meer dan voldoende te ontdekken!

Ontdek de leukste plaatsen van Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen staat algemeen bekend als één van de meest gezellige en tevens ook meest uitnodigende regio’s van Nederland om te ontdekken. Niet alleen bij Nederlanders zelf, maar ook bij met name de Belgen is dit een geweldig populaire regio om in te vertoeven. En niet alleen Breskens, Cadzand en Cadzand-Bad zijn aantrekkelijk in het kader van een vakantie Zeeuws-Vlaanderen. De vele geweldige plaatsen die je hier aantreft liggen daar ongetwijfeld mee van aan de basis. Wij zetten hier alvast even de leukste plaatsen van Zeeuws-Vlaanderen voor je op een rijtje! Tip: Je kunt met wat geluk een last minute vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen boeken. Kijk naar de aanbiedingen.

strandhuisjes aan de kust

Vakantiehuis Breskens boeken

Een luxe vakantiehuis Breskens met sauna of jacuzzi huren? Breskens, grootste badplaats van Zeeuws-Vlaanderen.
Het bekende vissersdorp Breskens wordt in de praktijk ook wel eens bestempeld als dé absolute maritieme badplaats die is terug te vinden in West-Zeeuws-Vlaanderen. Er valt hier ongelofelijk veel moois te beleven. Breskens staat er natuurlijk in eerste instantie om bekend over een eigen vissershaven en jachthaven te beschikken. Hier bevinden er zich bij een volle bezetting zo’n 580 boten.


Het centrum van Breskens

Vanaf het strand dat zich ten oosten van de veerhaven bevindt wandel je meteen het centrum in van Breskens. Je treft hier niet alleen restaurants en winkels, maar ook uitnodigende terrassen. Eén van de absolute top evenementen die je hier kan bijwonen zijn overigens de jaarlijkse visserijfeesten. Maar liefst drie volle dagen staat het leven in Breskens dan in het teken van vis, feesten en muziek! Ook leuk voor een vriendenweekend Zeeuws-Vlaanderen!

Veerdienst tussen Breskens en Vlissingen

Tip! Maak gebruik van de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens!
Wil je graag zonder auto van bijvoorbeeld Walcheren naar Zeeuws-Vlaanderen reizen? Dan kan je er voor kiezen om in Vlissingen de voetveer te nemen naar Breskens. De snelle veerboten die worden ingezet door Fast Ferries zorgen er voor dat je in amper 20 minuten tijd de oversteek kan maken van de Westerschelde. Het is mogelijk om de veerboot zowel met de fiets als met de bromfiets te nemen… of gewoon te voet uiteraard. Het maken van een reservering is overigens niet nodig. De kaartjes kan je gewoon kopen bij de kassa die zich in de veerhaven bevindt. Je kunt echter wel je kaartje voor de veerdienst Breskens-Vlissingen online bestellen. Uiteraard is het mogelijk om na je bezoek aan Breskens terug met dezelfde veerdienst opnieuw de oversteek naar Vlissingen te maken. Je kaartje is een retourkaartje.


Vakantiehuis Cadzand-Bad huren

Cadzand-Bad, meest gezellige badplaats van Zeeuws-Vlaanderen

Wil je graag tijdens het voorjaar of de zomermaanden lekker vertoeven op het strand? Of wil je in het najaar of tijdens de winter een deugddoende strandwandeling maken? Dan is Cadzand-Bad één van de beste plaatsen van heel Nederland om dat te doen. Je vindt hier werkelijk alles wat je nodig hebt om jouw vakantie tot een absoluut succes te maken. Cadzand bestaat niet alleen uit mooie stranden en uitstekende restaurants, daarnaast tref je hier ook nog eens de toegangspoort aan tot Het Zwin, één van de populairste natuurgebieden van heel Nederland. Tel daar ook nog eens de aanwezigheid van een uitmuntende toeristische infrastructuur bij op en het mag duidelijk zijn dat deze plaats beslist op je verlanglijstje hoort! Je kunt bij ons een 2 tot 10 persoons vakantiehuis Cadzand met sauna, jacuzzi en zwembad huren.


Tip! Zoek naar grenspaal 369!

Een absolute aanrader die vaak wordt aangehaald door mensen die Het Zwin reeds meermaals hebben bezocht (en terecht) is het zoeken naar grenspaal 369. Dit niet zozeer omwille van de aanwezigheid van deze paal, maar wel omwille van het prachtige, weidse uitzicht dat je van hieruit hebt over dit geweldig dynamische natuurgebied. Een leuk weetje is ook dat deze grenspaal in eerste instantie niet op deze plaats was terug te vinden, maar in het midden van Het Zwin. Omdat hij steeds wegspoelde werd de paal echter op het Nederlandse grondgebied gezet aan de dijk. In ieder geval, wil je graag een prachtige foto kunnen maken van dit natuurgebied? Dan is even halt houden bij grenspaal 369 dus beslist een aanrader!

Vakantiehuis in Sluis huren

Op de grens van Zeeuws-Vlaanderen en België vinden we de oude vestingstad Sluis terug. Dit is een werkelijk fantastische stad voor de echte Bourgondiër. Verspreid over deze stad tref je niet alleen tal van uitnodigende winkels en restaurants aan, maar ook heerlijke cafés om een lekkere cocktail in te gaan drinken. het winkelaanbod van Sluis is bekend in heel Nederland en België. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat heel wat mensen er met de nodige regelmaat voor kiezen om naar deze stad af te reizen. Ben je niet echt een shopper of heb je op dit ogenblik gewoon niet echt iets nodig? Dan kan je ook nog altijd een leuke wandeling maken in de omgeving of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Belfort.


Waarom Sluis zo uniek is

Veel mensen weten het wellicht niet, maar in Sluis is het enige Nederlandse stadhuis terug te vinden met een belfort. Dit gebouw werd in eerste instantie opgetrokken ten tijde van de veertiende eeuw en huisvest tegenwoordig een interactief museum voor jong en oud. Wil jij ook graag kennismaken met niet alleen de geschiedenis van Sluis, maar ook met Johan Hendrik van Dale? Dan is een bezoek brengen aan dit fantastisch leuke museum de moeite waard!

Vakantiehuis in Groede huren

Groede, beter bekend als het dorp van de papvreters! Dit artistieke dorpje ademt kunst in al haar poriën. De naam “papvreters” is afkomstig van een oude traditie waarbij er een lekkernij werd aangeboden door de landheren aan de boeren wanneer zij hun pacht kwamen betalen. Deze lekkernij bestaat uiteraard nog altijd en is een soort van koek gevuld met een gele room. Heel wat van de historie van deze plaats is tot op de dag van vandaag nog vrij tastbaar aanwezig. Het rode kruis dat zich op de kerk bevindt maakt bijvoorbeeld duidelijk dat Groede in het verleden een Rode Kruis dorp was. Dit betekent dat er tijdens de oorlog hier niet werd gevochten omdat er mensen werden verzorgd. Het karakter van Groede als Rode Kruis dorp heeft er voor gezorgd dat ze de Tweede Wereldoorlog uitstekend heeft doorstaan. Huur een vakantiehuis met open haard en ligbad in Groede en ontdek dat het hier goed vertoeven is.


Ook de omgeving van Groede verrast

Je boekt een vakantiehuis in Groede niet alleen voor het dorp zelf. Niet alleen het dorp zelf, maar ook de omliggende polders vertellen eigenlijk precies hetzelfde verhaal. Er zijn door de jaren heen tal van verschillende wandelingen uitgestippeld die je een goede indruk geven van wat deze omgeving allemaal voor moois voor jou in petto heeft. In het bijzonder de dorps- en kustwandeling ‘Droge voeten door Jacob Cats’ is een absolute aanrader voor jong en oud. In het dorp zelf mag een bezoek aan de kerk niet ontbreken op je planning!

Laat je verrassen door het authentieke karakter van Zeeuws-Vlaanderen!

Waarom zou je een strandvakantie Zeeuws-Vlaanderen, wandelvakantie of culturele vakantie boeken? Niet voor niets is Zeeuws-Vlaanderen sinds jaar en dag één van de populairste regio’s van heel Nederland om op vakantie te gaan. Zeeuws-Vlaanderen is méér dan mooie stranden, duien en leuke plaatsen. Je kan er niet alleen fijne wandelingen maken doorheen een prachtige natuur, daarnaast vallen er ook heel wat uitnodigende steden en dorpen te ontdekken. Ben jij ook toe aan een gezellige en ontspannende vakantie in een uitnodigende omgeving boordevol met interessante troeven om te ontdekken? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om het boeken van een vakantie naar Zeeuws-Vlaanderen te overwegen! Boek bij ons een appartement of vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen en geniet van een welverdiende vakantie aan de Zeeuws-Vlaamse Kust.


Europarcs aan de kust banner